Cukinia z mięsem mielonym

Cukinia z mięsem mielonym

Korzystajmy z sezonowych warzyw. Każdego dnia można z nich wyczarować fajne i smaczne potrawy. Dzisiaj zrobię cukinię z mięsem mielonym. Doskonałą na przekąskę i na obiad;-)Średnią cukinię myjemy, kroimy w grube plastry. Małym nożem wycinamy gniazda z pestkami, tak by z cukinii powstał pierścień;-) 30 dkg mięsa wieprzowego mielonego mieszamy z surowym jajkiem, drobno posiekaną cebulką, koperkiem i startą na tarce o dużych oczkach marchewką. Doprawiamy solą i pieprzem, obowiązkowo dodajemy posiekany drobno koperek. Całość mieszamy. Tak zrobione mięso wkładamy w krążek cukinii. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanej patelni na kilku kroplach oleju na złoty kolor. Kilka minut wystarczy aby wyczarować pachnącą cukinię .Nie pozostaje już nic innego jak ją smacznie zjeść;-)cukinia nadziewana miesem

Dodaj komentarz