Stek z karkówki

Stek z karkówki

Dzisiaj moja kuchnia poleca szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne danie. Będzie to stek z karkówki z papryką i młodą cebulką;-) Karkówkę kroimy na dość grube plastry, lekko rozbijamy tłuczkiem, oprószamy pieprzem i solą. Odstawiamy na kilka minut. Paprykę czerwoną kroimy w piórka, cebulkę w kostkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię na olej, solimy, dodajemy pieprz i łyżeczkę cukru. Szybko mieszamy, warzywa mają być lekko twarde, cukier spowoduje, że będą miały piękny błyszczący kolor-)Odstawiamy na talerzyk. Mięso kładziemy na olej na rozgrzana patelnię, dodajemy 3 ząbki świeżego czosnku, ale nie obieramy go. Świeże gałązki tymianku i majeranku kładziemy na steki. Obsmażamy mięso z obydwu stron na rumiany kolor. Nie pozostaje już nic innego jak je smacznie zjeść-)stek z papryka

Dodaj komentarz