Smażona ryba z dodatkami

Smażona ryba z dodatkami

Ryby powinny gościć na naszych stołach jak najczęściej, a jak wygląda w praktyce każdy wie;-) W każdym bądź razie na moim stole dzisiaj ryba. Filety z mintaja układam na talerzyku. W miseczce robie marynatę czyli :olej, sok z połowy cytryny, pokrojoną drobno papryczkę chili , sól ziołową i pieprz. Tak zrobioną marynatą nacieram rybę i odstawiam na godzinę do lodówki.  Po tym czasie obtaczam ją w mące i smażę na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Rybę mam już gotową;-) Jako dodatek do niej proponuję fasolkę szparagową i surówkę z marchewki, którą ścieram na tarce o małych oczkach, dodaję odrobinę chrzanu, sól i pieprz do smaku. Na końcu łyżkę śmietany. Obiad gotowy , więc nie pozostaję już nic innego jak go smacznie zjeść;-)ryba

Dodaj komentarz